Werkwijze

Een traject bij Indawa start met een intakegesprek. In dit gesprek maken we je coachingsvraag helder. In de loop van het traject leer je om zelf antwoorden op die vraag te vinden. Zo kun je toekomstige vraagstukken ook gemakkelijker zelf oplossen. Je gaat op andere manieren dan je gewend bent naar jezelf kijken. We gaan daarbij uit van wat jij nodig hebt om je antwoorden te vinden. Ik gebruik daarbij diverse methodieken zoals Transactionele Analyse (TA), Rationele Emotieve Therapie (RET), provocatieve coaching en creatieve technieken. En dat alles vanuit de visie dat mentale en fysieke fitheid hand in hand gaan.

Afhankelijk van je vraag, duurt een traject bij Indawa vijf tot vijftien gesprekken van ongeveer anderhalf uur. Doorgaans zijn de gesprekken in de praktijk, ze kunnen echter ook bij je thuis plaatsvinden, of soms wandelend in de natuur.

Coaching en counseling is samen aan de slag gaan. Je wordt door mij begeleid. Je moet het echter zelf doen en dat is hard werken. De oplossingen liggen in jezelf, en alleen jíj kunt daar uiteindelijk bij uit komen. Het uitgangspunt daarbij is dat je niet altijd krijgt wat je vraagt, maar wel wat je nodig hebt.

Coaching en counseling vloeien soms in elkaar over. Er zit wel een wezenlijk verschil tussen. Coaching is gericht op je eigen handelen, nu en in de toekomst, vaak in relatie met anderen. Door gesprekken en oefeningen krijg je inzicht in je gedrag. Je wordt in staat gesteld om dit gedrag, als je dat wilt, te veranderen. Een coachingsvraag kan zijn dat je merkt dat de balans tussen je werk en privé verdwenen is. Tijdens het traject krijg je inzicht in wat voor jou echt belangrijk is en hoe je daardoor die balans weer terug kunt vinden.

Counseling is gericht op herstel van een onbalans in jezelf. Misschien kom je er niet toe bepaalde beslissingen te nemen. Of misschien heb je het moeilijk met het verlies van een naaste, je gezondheid of je werk. Mogelijk zit je met onbestemde gevoelens waar je geen raad mee weet. We proberen samen te ontdekken wie je werkelijk bent. Van daar uit kun je antwoorden op al je vragen vinden.

Design In One